pondělí 8. října 2012

 Pohled na dvůr od nás ze třetího patra. Krásně tu profukuje, což je zatím výhoda.

A tady je naše okno! S výhledem přímo do stromu, který je přes den plný ptáčků a v noci nejspíš krys, ale těch se nebojíme, vzhledem  tomu, že se nám podařilo pověsit moskytiéry. Velkým problémem se ukázalo být shánění provázku. Našinec by čekal, že ho budou prodávat v každém papírnictví, ale v těch nebylo po provázku stopy. Nakonec se nad námi slitovala postarší paní prodavačka, které rychle došlo, že jsme studentky, bydlíme na koleji a chceme si pověsit síť a dala nám pár metrů plasového motouzu ZADARMO, což je věc v těchto končinách nevídaná.

Jak je možné, že doprava nevypadá na fotkách nikdy tak hrozivě, jako ve skutečnosti? No aspoň ten smog je snad patrný. Chvála bohu, už jsou dostavěny nadchody nad některými hlavními ulicemi, čímž serapidně zvyšuje šance, že to tu přežiju.

Pro Ladu - phở Nam Định, lahodná jako vždy!

A pro Kubu s Verčou - cá kho tộ, nebo-li pověstná "bůčková ryba"

4 komentáře:

blabiq řekl(a)...

MNam, pho Nam Dinh:) a taky mnam buckova ryba:) takze nadchody jsou hotovy, no to je progres..to treti patro je bezva, svetlo, vanek, no co si clovek muze vic prat..tam se to urcite hezky zevluje s lua moi nebo sakem:)

Bobulix řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Bobulix řekl(a)...

Ještě že jsem po jídle (taky pho) jinak bych dostal hroznej hlad. Co je pho Nam Dinh?

Bára řekl(a)...

Nam Dinh je severovietnamská provincie a majitelé naší oblíbené phočkárny pravděpodobně pochází odtamtud. Každý kraj tu má své kulinářské zvláštnosti a je běžné pojmenovat svůj podnik po rodné provincii. Faktem ale je, že v každé phočkárně chutná pho trochu jinak a člověk si musí najít tu svou.